Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων Σύρου

kteo

ΚΤΕΟ Σύρου

Εταιρεία

Ξεκινήσε τη λειτουργία του στο Κάτω Μάννα Σύρου τον Απρίλιο του 2012 με δύο γραμμές ελέγχου 1 μικτή ελέγχου ελαφρών και βαρέων οχημάτων και 1 γραμμή ελέγχου δικύκλων.

Τον Δεκέμβριο του 2015 προστέθηκε 1 επιπλέον γραμμή ελέγχου ελαφρών οχημάτων για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή σας.

Είναι πιστοποιημένος Φορέας ελέγχου οχημάτων με σύστημα διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2008 και έχει ελεγχθεί και πιστοποιηθεί για να λάβει την άδεια λειτουργίας, σύμφωνα με τις αυστηρές προϋποθέσεις  και κριτήρια του Υπουργείου Μεταφορών.

Εξοπλισμός

Με κύριο στόχο την οδική ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος διενεργούμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους χρησιμοποιώντας 3 αυτόματες γραμμές ελέγχου,  διαθέτοντας τελευταίας τεχνολογίας μηχανολογικό εξοπλισμό ελέγχου  της κορυφαίας στον κόσμο Γερμανικής εταιρείας ΜΑΗΑ. Ο εξοπλισμός του ΚΤΕΟ Σύρου  ελέγχετε και διακριβώνεται κάθε χρόνο πετυχαίνοντας υψηλή ποιότητα και ακρίβεια στους τεχνικούς ελέγχους ώστε να αναδεικνύεται η πραγματική κατάσταση των οχημάτων.

Προσωπικό

Το προσωπικό της επιχείρησης αποτελείται από Χημικό Μηχανικό Πολυτεχνείου, Μηχανολόγο Μηχανικό, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικούς αυτοκινήτων, με εμπειρία και ειδικές εκπαιδεύσεις που διασφαλίζουν την αρτιότητα όλων των τεχνικών ελέγχων που υλοποιούνται.  Όλο το προσωπικό είναι άριστα εκπαιδευμένο,  έχει πιστοποιηθεί από εξωτερικούς φορείς  καθώς και από το Υπουργείο Μεταφορών και είναι πιστοποιημένοι τεχνικοί ελεγκτές οχημάτων.

Τεχνικός Διευθυντής είναι ο κ. Στεφάνου Στράτος με πτυχίο Χημικού Μηχανικού, Πολυτεχνείου Πατρών.

Παρεχόμενες Υπηρεσίες

Οχήματα που εξυπηρετεί : ΙΧ Επιβατικά, ΤΑΧΙ – ΔΧ, Ασθενοφόρα, Φορτηγά έως 3,5 τόνους, Φορτηγά μεγαλύτερα των 3,5 τόνων, Συρμοί – ρυμουλκούμενα, Λεωφορεία Δημόσια – Αστικά – Ημιαστικά,  ΚΕΚ για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, Βυτιοφόρα, Ρυμουλκούμενα, Υγραέρια (Αρχικός – Περιοδικός).  Ειδικός έλεγχος προεγκατεστημένου ή εκ τον υστέρων τοποθέτησης ABS σε βαρέα οχήματα (έως 30/06/2014 όλα τα κυκλοφορούντα βαρέα οχήματα υποχρεούνται να φέρουν ABS αλλιώς απαγορεύεται η κυκλοφορία τους).

Αναλαμβάνουμε και την παραλαβή – αποστολή ασυνόδευτων οχημάτων από τα πλοία, ακόμα και πελατών σας, με ειδικές εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

ADRATP

Από τον Δεκέμβριο του 2013 πιστοποιηθήκαμε και για ελέγχους οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων φορτίων και ευπαθών τροφίμων ADR-ATP, με σκοπό μας να εξυπηρετήσουμε τους Κυκλαδίτες επαγγελματίες και να μειώσουμε το κόστος μεταφοράς των οχημάτων τους  εκτός Κυκλάδων, για τον ετήσιο υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ για την έκδοση πιστοποιητικού ADR.

Φιλοσοφία

Θεωρούμε ότι ο σεβασμός στον πολίτη, η τεχνική επάρκεια, η αξιοπιστία της επιχείρησης, αλλά και η δέσμευση με στόχο την διαρκή ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών είναι κριτήρια που αναδεικνύουν, σε βάθος χρόνου, την επιχείρηση που κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία – διευκρίνιση αναφορικά με τον τεχνικό έλεγχο παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρούμε να συνεργαστούμε!!!

ΚΤΕΟ: Σε 800.000 ιδιοκτήτες το πρόστιμο των 150 ευρώ, ποιοι την γλιτώνουν

ΚΤΕΟ: Σε 800.000 ιδιοκτήτες το πρόστιμο των 150 ευρώ, ποιοι την γλιτώνουν

Του Γιώργου Κ. Ανδρή

andris@enikonomia.gr

 

Σε περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων οι οποίοι δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ θα επιβληθεί τοπρόστιμο των 150 ευρώ μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου μέσω Taxisnet σύμφωνα με πληροφορίες του Εnikonomia.

Ειδικότερα σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Μεταφορών περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πέρασαν από ΚΤΕΟ όπως όφειλαν και θα τους πιστωθεί έως τα τέλη Φεβρουαρίου το πρόστιμο που ορίζει η νομοθεσία το οποίο ανέρχεται σε 150 ευρώ.

Ωστόσο ετοιμάζεται και εγκύκλιος σύμφωνα με την οποία θα δοθεί «άφεση» σε όσους έχουν περάσει εκπρόθεσμα από ΚΤΕΟ εντός του 2015 και δεν θα τους επιβληθεί τελικά το πρόστιμο των 150 ευρώ παρά το γεγονός πως ο νόμος όριζε πως αν κάποιος πέρναγε από ΚΤΕΟ εκπρόθεσμα θα του επιβάλλονταν το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την απόφαση προβλέπονταν ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015…

 

Αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας

Επίσης ετοιμάζεται και δεύτερη διορθωτική εγκύκλιος που αφορά στους τροχονομικούς ελέγχους και σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia οι τροχονόμοι δεν θα μπορούν να επιβάλλουν διοικητικό πρόστιμο σε κάποιον ιδιοκτήτη που διαπιστώνεται να κινεί το όχημά του χωρίς ΚΤΕΟ αλλά θα μπορούν να αφαιρούν τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματος μέχρι να προσκομίσει ο κάτοχός του το Πιστοποιητικό Τεχνικού Ελέγχου.

Με αυτό τον τρόπο θα μπει ένα τέλος στην «ασυλία» που έδινε η νομοθεσία σύμφωνα με την οποία αν είχε πιστωθεί στο Taxisnet το πρόστιμο των 150 ευρώ για μη έλευση σε ΚΤΕΟ η Τροχαία δεν μπορούσε να επιβάλλει νέο πρόστιμο αλλά ούτε να αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Με την διορθωτική εγκύκλιο πλέον σε όσους ιδιοκτήτες οχημάτων διαπιστώνεται πως κινούν τα οχήματά τους χωρίς ΚΤΕΟ και τους έχει βεβαιωθεί στο Taxisnet το πρόστιμο των 150 ευρώ θα αφαιρούνται επί τόπου οι πινακίδες κυκλοφορίας.

 

‘Εσοδα 120 εκατ. ευρώ!

Το κράτος από την επιβολή των προστίμων ύψους 150 ευρώ εκτιμά πως θα εισπράξει τουλάχιστον 120 εκατ. ευρώ καθώς αφορά περίπου 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων.

Ωστόσο στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ εκτιμούν πως ο αριθμός που δίνει το υπουργείο Μεταφορών είναι πολύ μικρό καθώς εκείνοι υπολογίζουν πως ο στόλος οχημάτων που δεν έχει περάσει από ΚΤΕΟ ξεπερνά το 1,5 εκατ. οχήματα.

Πάντως η ηλεκτρονική διασταύρωση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φερβουαρίου όποτε και θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τα οχήματα που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από ΚΤΕΟ…

730.000 τα ανασφάλιστα ΙΧ στην Ελλάδα:

730.000 τα ανασφάλιστα ΙΧ στην Ελλάδα
» Φεβ 22, 2014 – 730.000 τα ανασφάλιστα ΙΧ στην Ελλάδα: Διασταύρωση στοιχείων από Μεταφορών, εφορία και

ασφαλιστικές
Οι περσινές εξαγγελίεςγια την διασταύρωση των
καταχωρηθέντων οχημάτων από υπουργείο Μεταφορών, το
ΚΕΠΥΟ και τις Ασφαλιστικές εταιρείες, φαίνεται ότι
ολοκληρώθηκαν και τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως
ανησυχητικά. Ο πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου και
επικεφαλής του τομέα για τα οχήματα της Ένωσης
Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δ. Ζορμπάς, μιλώντας σε
ραδιοφωνικό σταθμό αποκάλυψε ότι ο αριθμός των
ανασφάλιστων οχημάτων είναι 730.000. Στην Ελλάδα μέχρι
τώρα κανείς δεν έχει ακριβή εικόνα πόσα αυτοκίνητα
κυκλοφορούν, πόσα από αυτά έχουν πληρώσει τέλη και αν τα
κυκλοφορούντα έχουν ασφαλιστήριο σε ισχύ. Το υπουργείο
Μεταφορών διατηρεί ένα αρχείο από τις ταξινομήσεις, το
ΚΕΠΥΟ ένα δεύτερο με το οποίο γίνεται η πληρωμή των
τελών κυκλοφορίας και οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν
δημιουργήσει τη βάση δεδομένων του κέντρου Πληροφοριών.
Ο αριθμός των ανασφάλιστων είναι ιδιαίτερα υψηλός και δεν
προέκυψε τώρα με την οικονομική κατάσταση, αλλά σταθερά
κάποιοι επέλεγαν να εξοικονομούν χρήματα αναλαμβάνοντας
το σχετικό ρίσκο. Από την άλλη αντικίνητρο ήταν τα υψηλά
ασφάλιστρα που επιβάλλονταν για πολλά χρόνια ελλείψει
ουσιαστικού ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με τον κ. Ζορμπά, το ΚΕΠΥΟ θα αποστείλει
ειδοποίηση σε όσους έχουν πινακιδωμένο όχημα χωρίς
ασφαλιστήριο σε ισχύ, ενημερώνοντας για το πρόστιμο που
προβλέπει ο νόμος.
Οι κυρώσεις προβλέπουν καταβολή προστίμου 250 ευρώ
υπέρ του δημοσίου ενώ αν δεν συμμορφωθούν
ασφαλίζοντας το όχημα αντιμετωπίζουν την ποινή της
αφαίρεσης του διπλώματος και του προστίμου.
πηγη   Βασίλης Παπαδόπουλος στις 21.02.2014            www.gocar.gr

Αλλαγές στα πρόστιμα για εκπρόθεσμα από 10 Ιουνίου

Απο την σελίδα του υπουργείου:

«4. Ανεξάρτητα από την επιβολή του προστίμου, σύμφωνα με τις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 86 του Κ.Ο.Κ. [ν.2696/1999, (ΦΕΚ 57 Α΄)], όποιος προσκομίζει εκπρόθεσμα σε Κ.Τ.Ε.Ο. το όχημά του για αρχικό ή επαναληπτικό έλεγχο, επιπλέον από το προβλεπόμενο από τις ισχύουσες διατάξεις τέλος διενέργειας του ελέγχου, υπόκειται και στην καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους. Το πρόσθετο αυτό τέλος δεν υπόκειται σε Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), αποτελεί έσοδο του Δημοσίου και ισούται:

α. Με το πενήντα τοις εκατό (50%) του καταβαλλόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας αρχικού ελέγχου, όταν το όχημα προσκομίζεται εκπρόθεσμα για αρχικό έλεγχο, μέχρι τριάντα (30) ημερολογιακές ημέρες.

β. Με το εκατό τοις εκατό (100%) του καταβαλλόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας αρχικού ελέγχου, όταν το όχημα προσκομίζεται εκπρόθεσμα για αρχικό έλεγχο, πέραν των τριάντα (30) ημερών και μέχρι των έξι (6) μηνών.

γ. Με το διακόσια τοις εκατό (200%) του καταβαλλόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας αρχικού ελέγχου, όταν το όχημα προσκομίζεται εκπρόθεσμα για αρχικό έλεγχο, πέραν των έξι (6) μηνών.

δ. Με το εκατό τοις εκατό (100%) του καταβαλλόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας επαναληπτικού ελέγχου, όταν το όχημα προσκομίζεται εκπρόθεσμα για επαναληπτικό έλεγχο.

ε. Με το πενήντα τοις εκατό (50%) του καταβαλλόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας αρχικού ελέγχου, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος κατά το οποίο το όχημα υποχρεούται να υποβληθεί αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο και προσκομίζεται εκπρόθεσμα μέχρι τους έξι (6) μήνες.

στ. Με το εκατό τοις εκατό (100%) του καταβαλλόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας αρχικού ελέγχου, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος όπου το όχημα υποχρεούται να υποβληθεί αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο και προσκομίζεται εκπρόθεσμα πέραν των έξι (6) μηνών και μέχρι των δώδεκα (12) μηνών.

ζ. Με το διακόσια τοις εκατό (200%) του καταβαλλόμενου για την κατηγορία του οχήματος τέλους διενέργειας αρχικού ελέγχου, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος όπου το όχημα υποχρεούται να υποβληθεί αντί του επαναληπτικού ελέγχου σε αρχικό έλεγχο και προσκομίζεται εκπρόθεσμα πέραν των δώδεκα (12) μηνών.

η. Τα κατά τα ανωτέρω προκύπτοντα ποσά στρογγυλοποιούνται στην πλησιέστερη ακέραιη μονάδα.

10. Η παρ. 2 του άρθρου 19 του ν. 3446 /2006 (ΦΕΚ 49 Α΄), αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Τα έσοδα από την είσπραξη των ανωτέρω τελών αποτελούν έσοδο του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Διαδικασία αναγκαστικής ακινησίας οχήματος

kteologosmall

 Δεν πληρώνουν τέλη κλεμμένα, καταστρεμμένα και κατασχεμένα

Η αναγκαστική ακινησία αφορά όσα οχήματα έχουν τεθεί εκτός κυκλοφορίας την προηγούμενη χρονιά και γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί ο καταλογισμός τελών την επόμενη. Όσο και να θεωρείται αυτονόητο ότι κάποιος δεν κληθεί να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για ένα κλεμμένο όχημα, δεν ξεμπλέκεις εύκολα αν δεν προνοήσεις να κάνεις έγκαιρα τη δήλωση αναγκαστικής ακινησίας. Ειδικά στις περιπτώσεις μικρών δίκυκλων που έχουν κλαπεί πριν από χρόνια, οι κάτοχοί τους μπαίνουν σε μπελάδες όταν βρεθούν ενώπιων της εφορίας η οποία ζητά τα τέλη κυκλοφορίας των περασμένων ετών καταλογισμένα επί δύο. Τότε θα πρέπει να αναζητηθούν έγγραφα από δημόσιες αρχές και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη. Αναλόγως την περίπτωση, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για να δηλώσουμε την αναγκαστική ακινησία ενός οχήματος είναι τα παρακάτω:
α) Ανωτέρα βία δηλαδή καταστροφή από πυρκαγιά, πλημμύρα, σεισμό
Αποδεικτικό καταστροφής από την Πυροσβεστική ή άλλη Αρχή, δήμος κλπ
β) Κλοπή
Βεβαίωση Αστυνομίας ότι έχει καταγγελθεί η κλοπή και ότι σχηματίστηκε δικογραφία και απεστάλη στον Εισαγγελέα.
γ) Υπεξαίρεση, Κατάσχεση
Καταδικαστική απόφαση δικαστηρίου.
δ) Κυκλοφορία στο εξωτερικό
Βεβαίωση των αρχών του κράτους κυκλοφορίας του αυτοκινήτου, με επίσημη μετάφραση από τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές.
Πηγή : Βασίλης Παπαδόλπουλος      www.gocar.gr

Template: Paginated Single Post

Here below comes the pagination inside the single entry. By clicking the pagination (you have to be in the single post) you can move around the pages in the single post. Wow!

Read More

Quote In The Post

Only one thing is impossible for God: To find any sense in any copyright law on the planet.

Mark Twain

Lots of Comments

Here’s a post with some comments. You can see how the comments perform in the Hairpress WordPress theme.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Neque, nostrum, doloribus, veniam, labore ipsa voluptas voluptates fugit sunt soluta at assumenda asperiores veritatis officia dolore vitae aspernatur fuga in nam illo pariatur eos! Est, aut omnis eum necessitatibus quos placeat corporis eius voluptate minima. Possimus, sunt, temporibus voluptate inventore veritatis quas. Dignissimos, fuga, ad libero id ducimus quod vel sint ab quos labore sit consectetur maxime dolores atque blanditiis! Minima.

Comments Disabled

Comments are disabled. This post should display no comment-reply form.

Πρoστατευμένο: Test with secret password

Αυτό το περιεχόμενο είναι προστατευμένο με συνθηματικό. Για να το δείτε εισάγετε το συνθηματικό σας παρακάτω: